Skip to content

Vertikalni plastični rezervoari za vodu

Vertikalni plastični rezervoari se proizvode na potpuno isti način kao i cisterne ili plastične kace. Rade se na istom principu, tehnologija je ista, prave se od polietilena visoke gustine HDPE i polipropilena PP. Njihova glavna osobina i ono što ih čini superiornijim u odnosu na sve ostale materijale od kojih se prave rezervoari za vodu je to što su neuništivi i rok upotrebe im je neograničen.

Rezervoari od plastike univerzalne namene

Osim što se koriste najviše kao vertikalni plastični rezervoari za vodu, otporni su na agresivne materije pa imaju primenu čak i u hemijskoj industriji. Zbog toga se i traže kao rezervoari za hemikalije. Kada već pominjemo hemikalije postoje i rezervoari sa duplim zidom koji su posebno napravljeni za prevoz agresivnih i opasnih materija.

Materijal koja se u njima skladišti ne utiče na osobine rezervoara, ne primaju i ne upijaju mirise i osobine materija koje se u njima skladište. Koriste se kao rezervoari za sve vrste fluida, zrnaste i praškaste materije. Najčešće kao rezervoari za gorivo, za biodizel, naftu, ili rezervoari za lož ulje. Mogu se postaviti bilo gde jer su otporni na sve uticaje, ne smeta im ni Sunce ni mraz, to jeste ni visoke ni niske temperature.

Na naše vertikalne plastične rezervoare mogu se stavljati različiti priključci, sve po vašim potrebama, samo je potrebno da se prethodno dogovorimo u toku izrade. Možemo ugraditi za vas razne nivokaze i nivomere, slavine, vetile, prelivnike, revizione otvore, penjalice i sa unutrašnje i spoljašnje strane. Osim svih standardnih priključaka možemo ubaciti bilo kakva nestandardan priključak po vašim zahtevama i potrebama.

Plastični rezervoari za vodu

Svi naši rezervoari se najviše koriste kao rezervoari za vodu, horizontalni plastični rezervoari se nazivaju još i cisterne za vodu. Lagani su i dugotrajni, cene rezervoara su povoljne i jeftiniji su od drugih materijala, a kvalitet je na strani naših plastičnih rezervoara. Mogućnost ugradnje bilo kakvih priključaka i dodataka je još jedan plus. Vertiklani plastični rezervoari se moraju postavljati samo na ravnu podlogu, a možete ih postaviti bilo gde vama odgovara. Brzo se stavljaju u funkciju i priključuju na izvore vode. Koriste se i kao rezervoari za sakuplkanje kišnice uz dodatke za prečišćavanje vode od aktivnog uglja. Sve rezervoare možemo prilagoditi vašim potrebama. Rezervoare možemo napraviti po vašim potrebama. Mogu biti termoizolovani, sa duplim zidom, sve u zavisnosti šta i akako nameravate da čuvate u njima. Obratite nam se za savet i mi ćemo vam predložiti najbolje rešenje.