Skip to content

Horizontalni plastični rezervoari – cisterne

Pakito plastika se bavi proizvodnjom plastičnih horizontalnih rezervoara ili cisterni koje se prave na isti način i od istog materijala kao i vertikalni plastični rezervoari, ali razlikuju se po obliku i konstrukciji odnosno svom horizontalnom položaju.

Cisterne koje se ukopavaju u zemlju

Namena ovih rezervoara je drugačija, a oni pored hidrostatičkog unutrašnjeg pritiska moraju da budu konstruisani tako da trpe i spoljašnja opterećenja. Naime ovi rezervora odnosno cisterne se najčešće ukopavaju u zemlju, pa je potrebno da trpe spoljašnja opterećenja koja nastaju od sloja zatrpane zemlje, ali često i neka druga dodatna opterećenja nad zemljom. Osim što se najviše koriste kao rezervoari za vodu, odnosno cisterne za vodu, cisterne se koriste za smeštaj i čuvanje raznih drugih fluida kao što su sve vrste goriva (lož ulje, mazut, nafta, benzin), maziva, ulja, ali i kiselina i drugih hemijskih.

Nadzemni horizontalni rezervoari

Cisterne nisu samo namenjene za ukopavanje u zemlju već mogu biti i nadzemni horizontalni plasticni rezervoari. Cisterne se postavljaju na lege i tako mogu da se postavljau bez ukopavanja. Radimo različite zapremine cisterni. Nadzemen cisterne se mogu postavljati na prikolice traktora ili kamiona, pa se tako koriste kao mobilne cisterne za vodu, navodnjavanje, prevoz mleka, osoke i drugih fluida. Zbog otpornosti na hemijske uticaje često se koriste za prevoz hemikalija.

Kontaktirajte nas ako vam trebaju nadzemne ili cisterne koje se ukopavaju u zemlju.