Skip to content

Plasticne septicke jame

Tamo gde ne postoji izgradjena kamalizacija i gradski kanalizacioni sitem grade se septičke jame. Septička jama sprešava širenje zaraze i neugodnih mirisa, a služi za skladištenje otpadnih voda iz domaćinstva. Septičke jame se koriste u manjim naseljima, selidma, vikendicama …

Vodonepropusne plastične septičke jame

Uglavnom se grade septičke jame od betona, ili se zidaju, ali takve septičke jame imaju jednu lošu osobinu a to je poroznost, septičke jame moraju da budu vodonepropusne. Pakito plast iz Osečine pravi plastične septičke jame u koje ne mogu da ulaze vode spolja kao što su podzemne vode, ili vode od otapanja snega, obilnih kiša … Ovakve septičke jame se postavljaju ukopavanjem u zemlju, nema betoniranja ili zidanja i brzo se postavljaju, a još brže pustaju u rad. Otporne su na sve vrste uticaja a poseban značaj imaju u očuvanju i zaštiti đivotne sredine.

Trokomorne, dvokomorne i veličina plastične septičke jame

Mi pravimo različite vrste  septičkih jame dvokomorne i trokomorne, plastične septičke jame su uglavnom protočne septičke jame. Neprotočne septičke su prelivne, a fitrirana i prešišćena otpadna odliva se iz jame. Ako razmišljate kako da izračunate kapacitet vaše septičke jame, imajte u vidu da se dnevno po članu domaćinstva troši oko 150 litara vode, to je mesečna potrošnja po članu oko 4500 litara vode. U svakom slučaju pošto su naše jame vodonepropusne uzmite i jedan kubik više zapremine.

Na naše septičke jame lako se ugrađuju različiti priključci, savetuje se da prečnik cevi koji ulazi u septičku jamu bude 160 cm.

Kako smanjiti češće pražnjenje septičke jame?

Treba napomenuti da će pražnjenje septičke jame biti ređe ukoliko koristite neko sredstvo za čišćenje i održavanje septičkih jama. To su bioenzimi koji razgrađuju organiski otpad na ugljen-dioksid i vodu. Koristi se tako što se povremeno u klozetsku šolju ubaci jedna kesica i to je to. Pored manje potrebe za pražnjenjem vidno se smanjuju neprijatni mirisi kanalizacije.

Rešite probleme sa kanalizacijom i septičkim jamama tako što ćete od nas naručiti plastične septičke jame.