Skip to content

Rezervoari za vodu – šta je bolje betonski ili cisterne za vodu?

Većina vlasnika kuća bira da instalira svoje podzemne rezervoare da bi uštedeli prostor i poboljšali estetiku njihovih svojstava. Stambeni podzemni rezervoari za stambene površine obično su napravljeni od betona ili plastike.

Tradicionalno razmišljanje kaže da je beton jak i izdržljiv i stoga idealan izbor za podzemne rezervoare za vodu ili bazene za vodu. Međutim, iz primera kao što su zemljotresi ili poplave jasno je da rigidne strukture ne rade dobro u zemljotresima i poplavama. Mi smo radili dosta zamena rezervoara za skladištenje vode nakon poplava, dok nismo zabeležili propuste vezane za one koji su već imali rezervoare za vodu od plastike, to jeste one koji su koristili cisterne za vodu.

Plastične cisterne su izuzetno lagane, a održavaju fleksibilnost da izdrže pokret zemlje bez narušavanje njihovog oblika i strukture.

Prednosti rezervoara od plastike

Lagana težina – uštedite novac za rukovanje i troškove instalacije.
Brza isporuka – zaliha na svim standardnim veličinama poboljšava vreme isporuke.
Održavanje – lako se održavaju
Trajnost – neuništivi su, jedna reč je sasvim dovoljna
Troškovi – Minimalni troškovi upoređeni sa betonskim bazenima za vodu

Rezervoari su standardizovani jednostavnim inkrementalnim kapacitetima od 1000L – 300000L za jednostavnost koja odgovara praktično svim aplikacijama.

ZA sve vrste rezervoara možete nas kontaktirati, mi radimo rezervoare prema vašim potrebama. Kontaktirajte nas da se dogovorimo.